Vergelijk isolatie specialisten in jouw regio

Soorten isolatie

Op de tv, radio en op straat; overal hebben ze het over het isoleren van de woning. Maar welke soorten isolatie zijn er eigenlijk allemaal? Hoe werken ze en wat levert het je precies op? Om je een idee te geven hebben we de 5 populairste soorten isolatie voor je op een rijtje gezet. lll

Buitengevelisolatie
Allereerst is er buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie wordt, zoals de naam al zegt, de buitengevel geïsoleerd. Hoe wordt buitengevelisolatie dan aangebracht? Er wordt meestal gebruik gemaakt van kunststof platen van polystyreen hardschuim (XPS) als isolatiemateriaal. Dit materiaal zorgt voor een goede isolatie en is ook goed bestemd tegen vocht. Deze platen worden met behulp van een bepaalde lijm aangebracht tegen de bestaande gevel. Hierna worden de platen bepleisterd of er wordt een houten structuur op de platen aangebracht. Op deze platen wordt de gevelbeplating geschroefd.Buitengevelisolatie is een alternatief voor spouwmuurisolatie. Wanneer jouw woning geen spouwmuren heeft, dit zijn meestal huizen die gebouwd zijn voor 1920, is het toch mogelijk om de kou van buiten tegen te houden met buitengevelisolatie.

Dakisolatie
Een andere vorm van isolatie is is dakisolatie. Bij deze isolatiemethode wordt de binnen- of buitenzijde van het dak geïsoleerd. Isolatiematerialen die hierbij vaak worden gebruikt zijn bijvoorbeeld isolatieplaten of -wol. Deze isolatiemethode zorgt ervoor dat er geen kou meer van buiten naar binnen komt. Dakisolatie zorgt voor een flinke daling van de energiekosten!

Kruipruimte isolatie
Een ander soort isolatie is kruipruimte isolatie. Bij deze isolatiemethode wordt de kruipruimte geïsoleerd met behulp van bijvoorbeeld EPS-parels. Er is nog een aantal materialen om de kruipruimte mee te isoleren, zoals isolatie-schelpen en -matrassen. Je vraagt je vast af waarom je de kruipruimte zou isoleren als je er toch bijna nooit komt? De kruipruimte is vaak koud en vochtig, omdat deze ruimte in contact staat met de bodem van het huis. Deze koude vochtige lucht trekt door de vloer van de woning omhoog, waardoor het snel koud wordt in huis. Kruipruimte isolatie voorkomt dit.

Spouwmuurisolatie
Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. De ruimte tussen de twee muren is de spouw. Deze wordt opgevuld waardoor er geen kou tussen de ruimtes ontstaat. Doordat er geen kou meer vanuit de muren het huis intrekt, is er een flinke daling in de kosten van de energierekening. Spouwmuurisolatie is mogelijk bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976.

Vloerisolatie
Tot slot is er vloerisolatie. Bij deze soort isolatie wordt de onderzijde van de vloer vanuit de kruipruimte geïsoleerd met isolatiefolie of isolatieschuim. Deze isolatiemethode zorgt ervoor dat er geen kou vanuit de kruipruimte naar boven trekt. Ook deze isolatiesoort zorgt voor een daling van de energiekosten. Huizen voor 1990 hebben vaak nog geen vloerisolatie. De huizen die hierna zijn gebouwd zijn wel al voorzien van vloerisolatie.

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere soorten isolatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en bekijk de mogelijkheden voor jouw situatie.

Ontvang isolatie offertes

Zonnepanelen offertes?

Interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Vergelijk offertes en bespaar geld!

Laatste blogs